0

Янцин, Пламен Вълков, наш пратеник

Звездата ни в ските Алберт Попов отдели подобаващо внимание и на българските журналисти, които го гледаха на живо на пистата "Ледената река" в Янцин.

"Чувствата са смесени. Наистина резултатът е страхотен, но спортната злоба у мен се обажда и мисля, че следващите 2 часа ще ме е много яд. Опитах да дам всичко от себе си, както и в първия манш, така и във втория. Въпреки че пистата е по-равна, по-лесна. Една идея съм по-слаб там. Наложи се да сменим материала, дори аз да си сменя малко техниката, защото при тези равни терени трябва да стоиш много високо. Радвам се на постижението въпреки всичко, защото на този равен терен се оказа, че мога да бъда еднакво бърз с останалите", заяви Алберт.

"Стартът е много специфичен. Има едни три-четири врати в началото, при които, ако не влезеш максимално добре после си губиш скоростта за равното. Така се получи, че на една от вратите вътрешният ми крак се отплесна и така усетих, че нямам достатъчно енергия за равното", допълни той.

"Прибираме се за три дни в България. След това започваме подготовка на една писта в Австрия за старта в Гармиш, защото тя ми пасва много добре. Не сме решили още за Кранска гора, след това идва нощен слалом във Флахау на 9 март и гледаме към финалите на световната купа", допълни Аби.

"За гигантския слалом бях изключително смел и съм изненадан от представянето си. За слалома бях много спокоен, може би на места не толкова прецизен, но като цяло олимпиадата бе успешна и с нетърпение чакам третите ми игри", каза още той. "Рекордите са за това, за да бъдат подобрявани. Пожелавам си да съм здрав, да продължавам в този дух и смятам, че рано или късно и тези резултати ще дойдат", каза Попов за шестите места на Петър Попангелов на олимпиади.

Алберт Попов завърши девети в слалома в Пекин
Алберт Попов слалом Пекин Алберт Попов слалом Пекин Алберт Попов слалом Пекин
13

"Много сме амбициозни още като малки с Камен. Имали сме тежки моменти. Да, нямаме щабове като Австрия или Италия, но с щабовете ни правим всички възможно. Искам да благодаря на родителите си, на приятелката си, на федерацията по ски, без която нямаше да сме тук. Искам да благодаря и на всички българи, които стават рано, гледат ни, стискат ни палци. Това ни кара да показваме най-доброто от нас. Тази подкрепа, която получаваме е уникална", допълни той.